BosanskiEnglish (United Kingdom)

Istorijat

 
Kako smo ranije pomenuli preduzeće Tapetar d.d. Sarajevo, datira još od davne 1952. godine, kada je iz obične radionice "Tapetar" Sarajevo postalo, ZANATSKO TAPETARSKO DEKORATIVNO PREDUZEĆE, "TAPETAR" Sarajevo.
 
U preriodu do devedesetih godina, firma je zapošljavala preko 60 radinika a rezultati su se ogledali u mnogobrojnim referencama gdje se mogu se naći razni subjekti kod kojih su se radila kompletna opremanja objekata od unutrašnjih dekoraterskih radova, enterijera do eksterijera, vanjskih roletni na stambeno poslovnim kompleksima, robnim centrima, hotelima, motelima, turističkim centrima, itd.
 
U periodu od 1992. do 1995. preduzeće je egzistiralo na bazi minimalnih kapaciteta za potrebe vlade i njenih institucija.
 
Od 1996. firma kreće u obnovu, istina sa znatno manjim kapacitetom ali u branši ipak vrlo jaka i respektabilna organizacija koja ima udjela u obnovi većeih objekata u Bosni i Hercegovini.
 
Nakon višegodišnjeg u obliku društvenog preduzeća, potom djl., iste godine se privatizuje i postaje dioničko društvo "Tapetar" d.d. Sarajevo, sa preko 100 dioničara, kako većih tako i manjih, uglavnom uposlenika.
 
 
 
 
 

 

Fotoapete! Novo!

Printout fototapete

Fototapete po vašoj želji. Jednostavno sve što zamislite pretvaramo u fototapete za vas. Može to biti vaša slika, vama dragi pejsaž, 3D slika, optička iluzija, sve!